De gewijzigde Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening inzake Hemelwater: wat verandert er voor jou als architect?

Sinds 2 oktober 2023 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening inzake Hemelwater (GSVH), die van invloed zijn op bouwvergunningen die na die datum worden ingediend. Deze veranderingen zijn een reactie op de toenemende klimaatverandering en benadrukken het belang van het opvangen en hergebruiken van hemelwater.

De GSVH vereist nu grotere buffervolumes in regenwatertanks, vergroot infiltratievoorzieningen en verplicht het hergebruik van hemelwater voor verschillende toepassingen. Dit geldt niet alleen voor privéprojecten maar ook voor openbare projecten. Daarom is het van belang voor architecten om op de hoogte te zijn van deze nieuwe regelgeving.

Ecobeton water technologies organiseert online Eco Academy-sessies om architecten te informeren over deze wijzigingen. Er zijn twee extra sessies gepland op 19 oktober en 24 oktober, waar inschrijving vereist is via een e-mail naar lisbeth.odeur@ecobeton.be.

Daarnaast bieden we webinars aan waarin praktijkvoorbeelden de toepassing van de gewijzigde GSVH verduidelijken. Deze webinars vinden plaats op 6, 7 en 8 november en vereisen ook voorafgaande inschrijving. Het doel is om architecten te helpen begrijpen en voldoen aan de nieuwe regelgeving met betrekking tot hemelwaterbeheer.

Lees meer: https://www.architectura.be/nl/nieuws/de-gewijzigde-gewestelijke-stedenbouwkundige-verordening-inzake-hemelwater-wat-verandert-er-voor-jou-als-architect/ 

Dit bericht delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Heeft u vragen?

Voor vragen over onze producten of diensten, gelieve contact op te nemen:

SINT-TRUIDEN
Hasseltsesteenweg 119
3800 Sint-Truiden
T: 011/68.00.92
info@eco-beton.be

LIÈGE
Avenue Rogier 22
4000 Liège
T: 04/252.88.28
info@eco-beton.be

KORTRIJK
Visserskaai 26
8500 Kortrijk
T: 056/23.07.19
kortrijk@eco-beton.be