PROJECT

110.jpg

PROJECT IN DE KIJKER - BIERSET

author details

ecobeton

Aug, 2022

We plaatsten acht grote infiltratietanks voor logistiek center “E.Z. Tower” naast de luchthaven van Bierset, met een opslagcapaciteit van maar liefst 15.000 liter per infiltratietank. M.a.w. 120.000 liter aan infiltratievolume die slechts een beperkte grondinname vragen. Het equivalent in klassieke drains zou maar liefst een oppervlakte van 800 m² innemen! “Deze oplossing garandeert voor onze klant een duurzame oplossing om het regenwater op te vangen en terug te geven aan de grondwatertafel, en dit zelfs bij hevige regenbuien. Zo gaat er ook geen kostbaar water verloren”, aldus Valentin Platteeuw van Loiseau Grondwerken uit Engis.
Video van het resultaat?
KLIK HIER

110.jpg

ECOBETON WATER TECHNOLOGIES IN HET VRT-JOURNAAL!

In de VRT-reportage van 19 mei 2022 over het belang van grotere regenwatertanks in de strijd tegen de klimaatswijzigingen, kwam onze account manager Conny Princen in beeld: "Waarom onze slimme regenwatertanks met infiltratie het verschil maken!" Om kostbaar drinkbaar water te besparen en droge periodes te overbruggen, is een regenwatertank van minstens 5.000 liter verplicht. Maar dat is vaak te weinig!
Ook Patrick Willems, hydroloog en waterbouwkundige (KU Leuven), raadt aan om een regenwatertank van 10.000 liter te plaatsen. Huishoudens hebben hierdoor meer regenwater ter beschikking en verbruiken vervolgens minder leidingwater. Het hemelwater wordt zo efficiënt beheerd, hetgeen onze hele waterhuishouding ten goede komt.

BEKIJK HET FRAGMENT HIER TERUG

IN DE KIJKER
CONNY PRINCEN 25 JAAR BIJ ECOBETON WATER TECHNOLOGIES.

Conny Princen is al jaren onze rots in de branding! Ze ontzorgt onze klanten al 25 jaar en staat altijd voor hen klaar met technisch advies of een praktische oplossing.

• TRENDING

Product in de kijker

CYRIA: ONZE 8 UNIVERSUMS

Voor ons duurzaam en innovatief stadsmeubilair hebben we een partnership met CYRIA. CYRIA is een duurzaam project, waarbij men rekening houdt met de ecologie. Dankzij het aparte, eigentijdse design connecteert het stadsmeubilair van CYRIA op een prachtige manier met de architectuur van de omliggende gebouwen, waardoor ze helemaal opgaan in de omgeving. Ontdek ons gamma van CYRIA en laat je verrassen door de schoonheid!

ONTDEK HET AANBOD

• ACTUA

"Vlaamse regering wil grotere regenwaterputten verplichten bij nieuwbouw en grondige verbouwingen": vanaf 01/01/2023 wordt de minimum inhoud van een regenwatertank groter (7.500 liter).

LEES MEER

• TERUGBLIK

PERSONEELSFEEST ECOBETON WATER TECHNOLOGIES

Op 24 juni vond het personeelsfeest voor alle werknemers plaats in Hasselt! Het werd een topavond met lekker eten en muziek, met als afsluiter de legendarische Joe Hardy!

• SERVICE IN DE KIJKER

ecobeton water technologies staat bekend om haar goede service. Begin juni werd er een onderhoud uitgevoerd door onze onderhoudstechnieker Shamsher aan de IBA van mijnheer Lechien. Die bedankte spontaan voor de goede services: "Ik wil erop wijzen dat uw technicus vakkundig was en zeer goed advies gaf. Hij nam uitgebreid zijn tijd voor mij. Nogmaals bedankt voor de interventie en het reinigen!"

• PARTNER IN DE KIJKER

Partner in de kijker! PDH Consulting verzorgt reeds 2 jaar onze (video)content en is daarbij onze partner voor de Ecopaths, onze fietspaden van de toekomst. Zaakvoerder Philip De Hollogne: "Ecobeton water technologies is een groeibedrijf dat bezig is met de uitdagingen van de 21e eeuw. Hoe gaan we om met ons hemelwater? Hoe leggen we fietspaden aan die tegelijkertijd een oplossing bieden in de strijd tegen overstromingen? En dit met in het achterhoofd hun kernwaarden simple, smart, solid, sure, supportive, solidarity en sustainable. Met de ambitieuze uitrol van de prefab betonnen fietspaden van de toekomst, de Ecopaths, dragen we met ons team graag ons steentje bij."

BEKIJK HIER DE VIDEO OVER DE ECOPATHS IN SAMENWERKING MET PDH CONSULTING