Beste lezer

2023 loopt stilletjes op zijn einde. In deze eco gazette blikken we terug op afgelopen jaar.
Een jaar waarin wij, de voltallige eco family, verschillende projecten realiseerden waar wij heel erg trots op zijn. Hierbij een terugblik naar enkele hoogtepunten van 2023

Veel leesplezier en alvast een deugddoend eindejaar gewenst.

ECO ACADEMY GOES BREWERY 🍻

Dit jaar lanceerde ecobeton water technologies de Eco Academy Goes Brewery. En of het een succes was! Iedere editie was telkens volzet.
In deze sessies lichtte Conny de wijzigingen van de Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening inzake Hemelwater voor 2023 toe. Ze legde uit welke oplossingen ecobeton water technologies hiervoor aanbiedt en wat de voordelen van deze productoplossingen precies zijn. De presentaties vonden plaats in de brouwerij van Wilderen in Sint-Truiden, in de Haeseveld brouwerij in Gent en in brouwerij De Hoorn in Londerzeel.

Het nuttige werd aan het aangename gekoppeld: naast de toelichting van de nieuwigheden m.b.t. water, kregen de deelnemers een rondleiding door de brouwerij. Iedereen ging naar huis met kennis van zaken (en sommigen misschien met een kleine kater ;-)). Kortom, geslaagde edities!

INSPIRATIONAL LUNCHES

𝘞𝘩𝘦𝘯 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘵𝘩𝘰𝘶𝘨𝘩𝘵𝘴 𝘮𝘦𝘦𝘵, 𝘨𝘳𝘦𝘢𝘵 𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨𝘴 𝘩𝘢𝘱𝘱𝘦𝘯!

Dit jaar vonden er verschillende inspirational lunches plaats. Terwijl talrijke magen gevuld werden met lekkere broodjes, gaven wij info over de nieuwe wetgeving omtrent waterbeheer. Daarbij bekeken we recente voorbeelden uit de media en legden we kant-en-klare oplossingen op tafel voor specifieke cases.

ecobeton water technologies opnieuw in de lift als snel groeiend bedrijf!

👏 Mooi nieuws! De redactie van Trends Magazine selecteerde dit jaar voor de 22e keer per provincie 250 Trends Gazellen. Dat zijn de snelst groeiende bedrijven die zorgen voor innovatie en werkgelegenheid.

ℹ️ Ook ecobeton water technologies werd genomineerd voor het 2e jaar op rij bij de categorie grote bedrijven in Limburg. Dat gebeurde opnieuw dankzij de inzet van ons hele team!

📍 De prijzen werden uitgereikt bij Trixxo HQ in Hoeselt.

BLOESEM NETWERKEVENT 🌸

Op 21 april vond het allereerste netwerkevent van ecobeton water technologies plaats tussen de bloesems in Sint-Truiden. Er waren maar liefst 56 inschrijvingen. De deelnemers konden onder het genot van een lunch & wine-tasting, netwerken. Het werd een succesvolle eerste editie, waarbij talrijke waardevolle connecties werden gelegd. Een beetje zoals LinkedIn, maar dan in real life!

ECO GSV: 5 in 1

Nieuw in ons gamma dit jaar: De Eco GSV die 5 functies in 1 enkele kuip omvat. Het is een compacte, praktische innovatie die ontwikkeld is om aan de nieuwe Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening inzake Hemelwater te voldoen.

De welbekende opslag- en infiltratiekamer, die twee sleutelfuncties in een duurzaam waterbeheer combineert, wordt voorzien van een hemelwaterfilter met terugslagklep en een compleet hergebruiksysteem dat de voordelen van de bestaande systemen combineert, zonder de gekende nadelen.

WEBINARS

De afgelopen maanden gaf Conny verschillende leerrijke ONLINE ECO ACADEMIES. Door de blijvende aanvragen die bleven binnenstromen, heeft Conny in totaal 20 Nederlandstalige sessies gegeven. Hierop waren ongeveer 2.390 aanwezigen, waarvan 60% ontwerpers.

Goed nieuws: ecobeton opnieuw in top 500 van VKW Limburg

Ieder jaar stelt VKW Limburg een lijst samen van de 500 grootste ondernemingen uit Limburg. 
Door de mooie bedrijfsresultaten van 2022 pronkt ecobeton water technologies dit jaar opnieuw in deze top 500. 

🤝🏻 We zijn trots op deze resultaten. Bedankt aan het hele ecobeton water technologies-team, onze fijne klanten en partners! 

ONDIEPE REGENWATERTANKS

Momenteel zijn de grondwatertafels mooi aangevuld. Dat water bemoeilijkt het graafwerk op de werf. Onze lage en ovale hemelwatertanks bieden dé oplossing, al dan niet aan elkaar gekoppeld om een groter volume te bekomen.

We hebben de laagste tanks van 5.000, 7.500 en 10.000 L die verkrijgbaar zijn op de markt. Een lage tank plaatsen is immers veel goedkoper en gaat sneller dan droogzuiging voorzien!

Droogzuiging impliceert administratie, kost extra geld en je werf loopt hierdoor vertraging op.

Volledig nieuw is de tank van 12.500 L die slechts 1,67 m hoog is en een nuttige inhoud heeft van 10.600 L. Net zoals bij al onze tanks kan deze eveneens voorzien worden van een geïntegreerde WSP-filter en het nieuwe hergebruiksysteem voor hemelwater. Door het plug&play-systeem creëert men tijd -en geldwinst. Het aantal verhoogstukken en gietijzeren deksels blijft zeer beperkt.

ECOPATH® in het nieuws

ECOPATH® verkozen tot HET PRODUCT MADE IN LIMBURG

In november werden onze Ecopaths® bekroond tot Hét Product Made in Limburg, een wedstrijd voor het meest innovatieve product van Limburg.

Een mooie erkenning voor het harde werk dat heel ons team geleverd heeft. Met deze overwinning haalde ecobeton water technologies het nieuws. We verschenen oa. in VRT NWS en Hbvl.

Het Ecopath® werd eerder dit jaar opgenomen in het nieuwe fietsvademecum. Hierover werden webinars georganiseerd, die eveneens in 2024 zullen verderlopen.

Felicitaties kwamen uit verschillende hoeken van o.a. mede-genomineerden Cleuren Cuvées (links) en Euroserre NV (rechts). 

Stad Aalst plaatst herinneringsbomen langs strooiweides op alle begraafplaatsen van groot-Aalst 

Sinds kort is het in Aalst ook mogelijk om voor uitstrooiing op de natuurbegraafplaats te kiezen. Op een natuurbegraafplaats worden overledenen na crematie op een ecologisch verantwoorde manier begraven in de natuur.

“Een herinneringsboom staat symbool voor verbondenheid en troost. De naam van de overledene kan gegraveerd worden op een gedenkblaadje in Cortenstaal. Deze blaadjes krijgen dan een plaatsje in een herdenkingsboom,” vertelt Christophe Van den Bossche (stad Aalst). 

“Van het eerste contact tot aan de levering verliep alles heel vlot. De mensen bij ecobeton water technologies zijn heel vriendelijk en werken bovendien op een professionele manier,” aldus Christophe Van den Bossche. 

ecobeton water technologies deelt inzichten over hemelwatermanagement met minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme – Zuhal Demir

Vlaanderen krijgt de laatste jaren meer en meer te maken met zowel lange periodes van droogte als met zware en hevige neerslagen, met overstromingen tot gevolg zoals we in de Westhoek zien. ecobeton water technologies toont als bedrijf de weg vooruit. Via innovatie en onderzoek wenden zij nieuwe milieu- en watervriendelijke technieken aan in hun producten. Zij bewijzen dat economische groei gepaard kan gaan met meer klimaatadaptatie en zijn een partner van Vlaanderen in de strijd tegen droogte en waterschaarste.

De voltallige eco family wenst jullie gezellige kerstdagen en een gezond 2024ecobeton water technologies is gesloten van maandag 25 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024