PROJECT

ECOBETON WATER TECHNOLOGIES VERSTERKT VOOR DE TOEKOMST

In 2021 deed Hilde Cuykx een belangrijke aankondiging over haar bedrijf. De familie Essers, als hoofdaandeelhouder, en Luc Jeurissen komen het kapitaal van ecobeton water technologies versterken en zullen nieuwe inzichten en invalshoeken brengen rond visie en strategie. Dit als oplossing voor de continuïteit van het bedrijf waar Hilde Cuykx naar opzoek was. Zelf blijft Hilde Cuykx aan boord als minderheidsaandeelhouder om de bestaande kennis en ervaring over te dragen.

Foto’s: RR (Het Nieuwsblad) Meer weten en fotos van het verwachte eindresultaat?

CLIMATEPATH, HET FIETSPAD VAN DE TOEKOMST

In november werd op de bedrijfssite van ecobeton water technologies in Sint-Truiden het fietspad Climatepath® voorgesteld in aanwezigheid van Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters; “We zijn op dit ogenblik volop bezig met de herziening van het fietsvademecum. Bij het fietsvademecum ligt nu de nadruk op asfalt-fietspaden. Maar hier zien we dat ook betonnnen fietspaden alle mogelijkheden bieden inzake rijcomfort, het opvangen en recupereren van water en fietsveiligheid.”

PROJECT IN DE KIJKER: 20 HEMELWATERTANKS VOOR KRC GENK

Bij KRC Genk zullen er vanaf nu enkel topmatchen gespeeld worden! Dankzij de plaatsing van 20 hemelwatertanks van 20.000 liter met berijdbare dekplaat kan maar liefst 400.000 liter hemelwater opgevangen worden. Bedankt aan Trans Noblesse voor het transport en de foto’s.

111 JAAR DUURZAME INNOVATIES

Trots en dankbaar, want in 2021 mochten wij 111 kaarsen uitblazen. 111 jaar lang zijn we onszelf blijven uitdagen om te groeien tot een betere versie. Zo evolueerden we door de jaren heen tot een organisatie die totaaloplossingen biedt op de klimaatproblematiek van vandaag én morgen. Dit in het kader van de Blue Deal en Green Deal: future fit, future proof en klimaatadaptief.

111 jaar jong, we hebben nog veel in onze mars en blijven ervoor gaan. De continuïteit van ons bedrijf is verzekerd en hier zullen ook jullie de vruchten van zullen plukken in de vorm van meer innovatieve oplossingen omtrent duurzaam waterbeheer. Met andere woorden: er zit nog veel water in onze put, we zijn nog niet aan het einde van onze bron.
111 jaar ecobeton water technologies, dat hadden we niet gekund zonder onze klanten en opdrachtgevers, evenmin zonder onze partners en ons team. Bedankt!

TRENDING - CYRIA: MODULAIRE DESIGN BANKEN

PYSA, modulaire banken met een natuurlijke, houten afwerking in samenwerking met partner Cyria. Zo kan de grootte en samenstelling van de banken volledig afgestemd worden op de noden van de locatie. Of dat nu in een druk stadscentrum is of op een rustige plek tussen de duinen.

Als we iets te vieren hebben, doen we dat meteen goed! Zo verrasten we afgelopen jaar commercieel directeur Jill met een verjaardagsetentje en zetten we financieel directeur Roland in de bloemetjes voor zijn pensioen na 13 jaar dienst. Maar ook ons gezellig personeelsfeest aan het Kasteel van Nieuwenhoven in Sint-Truiden mag niet in het lijstje ontbreken.

WELKOM IN ONS TEAM

Afgelopen najaar verwelkomden we maar liefst 4 nieuwe leden van onze eco family. Welkom Nathalie, Samira, Pieter en Bjorn!

BEDRIJFSVIDEO : CONCEPTS THAT DRIVE SOCIETY
150.000 M² GELUIDS- ABSORBERENDE WANDEN

Tijdens de 111 jaar dat we bestaan hebben wij regelmatig onze horizonten verbreed om in te spelen op maatschappelijke noden. Zo zijn we ons gaandeweg ook als enige producent in België gaan toespitsen op geluidsabsorberende wanden om het leven in de buurt van drukkere wegen, treinsporen en industriële sites aangenamer te maken. In totaal plaatsten we al meer dan 150.000 vierkante meter geluidsabsorberende wanden, ook in Bergen zoals te zien is op de foto.