In de pers: Nieuwe fabriek van 3,7 miljoen euro moet elk jaar 40.000 m² fietspaden produceren in Sint-Truiden

Van links naar rechts Ingrid Kempeneers (burgemeester Sint-Truiden), Luc Jeurissen (bestuurder Ecobeton), Inge Moors (gedeputeerde Provincie Limburg), Vlaams minister Jo Brouns en Noël Essers (bestuurder Ecobeton). – © ecobeton


Bij Ecobeton water technologies in Sint-Truiden is een gloednieuwe fabriek in gebruik genomen voor de productie van duurzame fiets- en voetpaden. De installatie is goed voor een investering van 3,7 miljoen euro.

Ecobeton water technologies maakt al 114 jaar infrastructuuroplossingen voor waterbeheersing. Nieuw in het aanbod is Ecopath, een gamma van innovatieve fiets- en voetpaden die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, minstens 60 jaar meegaan, het comfort voor de gebruikers verhogen en makkelijk te plaatsen en te demonteren zijn.

Om de orders voor het nieuwe productgamma van deze fiets- en voetpaden te produceren, heeft Ecobeton fors geïnvesteerd in een nieuwe fabriek. In totaal werd op de site in Sint-Truiden 3,7 miljoen euro vrijgemaakt voor dit project. De hal werd gebouwd door aannemer Mathieu Gijbels uit Oudsbergen, de installaties zijn het werk van JM Construct uit Maaseik.

“Op deze productielijn kunnen we jaarlijks zo’n 40.000 vierkante meter aan hoogwaardige, ecologische prefab fiets- en voetpadelementen produceren”, zegt CEO Luc Vandebeek. “Ze draagt bij aan ons DNA om innovatieve oplossingen met hoog rendement lokaal te ontwikkelen, te produceren en te verdelen. We gaan resoluut verder op deze weg. Niet alleen ontdekken we nog dagelijks nieuwe mogelijkheden en toepassingen voor onze prefabelementen, we werken ook aan andere duurzame oplossingen.”

Een van die nieuwigheden laat niet lang meer op zich wachten. “Zo lanceren we binnenkort modulaire carports met zonnepanelen die ook regenwater opvangen voor recuperatie (Solar Ports)”, aldus Vandebeek. “In het kader van stikstofverwijdering en energiebesparing komen we ook met een verbeterde ondergrondse installatie voor de behandeling van huishoudelijk afvalwater. En daarin zien we ook nieuwe oplossingen voor infrastructuur in de landbouwsector.”

Eigen streek

Vlaams minister van Werk en Economie Jo Brouns (CD&V) zei in zijn gelegenheidstoespraak dat hij onder de indruk was van de innovatieve oplossingen die bij Ecobeton worden ontwikkeld. “Het is fijn om vast te stellen dat lokale ondernemers, hier in eigen streek, investeren in maatschappelijk relevante toepassingen. Wij verlenen met VLAIO en andere instanties dan ook graag onze medewerking en financiële steun voor de realisatie van nieuwe initiatieven die bijdragen om de klimaatuitdagingen aan te gaan.”

Bron: HBvL – Kurt Meers (https://www.hbvl.be/cnt/dmf20240115_94516596p)

Dit bericht delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Heeft u vragen?

Voor vragen over onze producten of diensten, gelieve contact op te nemen:

SINT-TRUIDEN
Hasseltsesteenweg 119
3800 Sint-Truiden
T: 011/68.00.92
info@eco-beton.be

LIÈGE
Avenue Rogier 22
4000 Liège
T: 04/252.88.28
info@eco-beton.be

KORTRIJK
Visserskaai 26
8500 Kortrijk
T: 056/23.07.19
kortrijk@eco-beton.be