Nationale primeur: Het eerste Ecopath® in België is geplaatst in Ordingen bij Sint-Truiden.

Het eerste Ecopath®, een echte gamechanger in het fietspadensegment, bestaande uit prefab-betonnen platen, haalde recent heel wat pers. Eind april werd het duurzaam fiets/voetpad geplaatst in Ordingen bij Sint-Truiden. Het maakte meteen komaf met opdrukkende boomwortels van het oude asfaltfietspad. 

Naast het optimaal rijcomfort en de lage milieu-impact is het een absolute troef dat het fietspad maar liefst 60 jaar onderhoudsvrij is. 

Dit type fietspadverharding is daarbij opgenomen in het vernieuwde Fietsvademecum en is daardoor subsidiabel.  

👉 Wenst u hierover meer inlichtingen, dan geven we graag een Inspirational Lunch of Breakfast over deze duurzame fietspaden, al dan niet met een begeleidend fietsbezoek aan het Ecopath® dat gelegen is aan het Kasteel van Ordingen.  

🎙️ CEO Luc Vandebeek: “Het eerste Ecopath® in Vlaanderen ligt nu in Sint-Truiden. De fietspaden zijn snel aan te leggen op een zandbed en dat biedt heel wat voordelen. Omdat de dikte van de funderingslaag beperkt is, blijft er voldoende ruimte voor de boomwortels om zich te ontwikkelen, waardoor Ecopath® de ideale oplossing vormt voor fietspaden waarbij wortelopdruk een probleem vormt. De Ecopath® elementen worden in verschillende afmetingen in Sint-Truiden zelf geproduceerd. De vraag bij steden en gemeenten is alvast groot.”

De Ecopaths® zijn onmiddellijk in gebruik te nemen en ze zijn binnen de tien minuten op eenvoudige wijze weg te nemen voor werken aan nutsleidingen of afwatering, zonder hak-, slijp- of breekwerk. Dat betekent veel minder hinder voor de omwonenden dus.  

🎙️ CCO Jill Aquilani: “De nutsleidingen en de afwatering zullen vaker onder het fietspad komen te liggen en slim omgaan met de beschikbare openbare ruimte wordt dé uitdaging. Snelle bereikbaarheid van deze ondergrondse infrastructuur zonder opbreekwerken is bijgevolg een must. Ook daar biedt Ecopath® een oplossing.”

De elementen hebben een lengte van twee meter en zijn verbonden door middel van een flexibel koppelsysteem waardoor het fietscomfort gegarandeerd blijft. Ecopath® is verkrijgbaar in verschillende kleuren en standaardbreedtes die variëren van 0.75 tot 4 m. Uiteraard is ook maatwerk mogelijk. In functie van de behoeften, kan er geopteerd worden voor één of meerdere opties die verwerkt worden in Ecopaths®, zoals het Reflexpath®, het Solarpath®, het Thermopath® en last but not least, het ClimatePath® dat ontworpen werd om tegemoet te komen aan de klimatoloische wijzigingen. 

Dit bericht delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Heeft u vragen?

Voor vragen over onze producten of diensten, gelieve contact op te nemen:

SINT-TRUIDEN
Hasseltsesteenweg 119
3800 Sint-Truiden
T: 011/68.00.92
info@eco-beton.be

LIÈGE
Avenue Rogier 22
4000 Liège
T: 04/252.88.28
info@eco-beton.be

KORTRIJK
Visserskaai 26
8500 Kortrijk
T: 056/23.07.19
kortrijk@eco-beton.be