Verlengd wegens succes: slimme fietspaden uit Sint-Truiden

Het was één van de meest gelezen artikels op Made in Limburg in het afgelopen jaar: het slimme fietspad dat Ecobeton Water Technologies uit Sint-Truiden heeft ontwikkeld en nu in heel Europa in de markt zet. Een gigantisch succes, en dat niet alleen door de strengere eisen voor regenwaterbeheer…

Easypaths, zo werd het snuggere fietspad gedoopt dat door de snuggere afdeling van Ecobeton in Sint-Truiden werd uitgedokterd. Het gaat om een constructie in prefab beton die het rijcomfort én de veiligheid van de fietsers sterk ten goede komt. Ook de andere kwaliteiten, zoals de duurzaamheid en het onderhoudsgemak worden door de eerste gebruikers sterk gewaardeerd. Intussen hebben heel wat Nederlandse gemeenten de Truiense fietspaden al aangelegd, en lopen de bestellingen ook vanuit België vlotjes binnen. In Limburg zal bijvoorbeeld Heusden-Zolder weldra fietspaden van Ecobeton in gebruik nemen.

Weg met water…
Het succes heeft ook te maken met de slimme waterafvoer die voorzien is op de fietspaden. Er blijven geen plassen op staan, en daarmee wordt een grote ergernis van de fietsers weggewerkt. Het opvangen, afvoeren en hergebruiken van water is overigens niet alleen bij fietspaden een erg hot item. Alle bouwprojecten worden momenteel geconfronteerd met een nieuwe regelgeving rond hemelwater, en dat zorgt voor heel wat vragen bij bouwprofessionals en eindgebruikers. “In concreto gaat het over de Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening inzake Hemelwater”, legt Jill Aquilani, commercieel directeur van Ecobeton Water Technologies uit. “De nieuwe richtlijnen brengen heel wat verplichtingen en verschuivingen met zich mee, zoals de installatie van meer en grotere hemelwatertanks, toepassingen voor de infiltratie in de bodem, of het hergebruik van hemelwater om het toilet te spoelen en de wasmachine te laten draaien. Omdat oplossingen voor slimme waterbeheersing onze core business zijn, worden we overstelpt met vragen hieromtrent. We hebben dan ook sessies opgezet (met als titel Lunch & Learn) waarin we tekst en uitleg geven over de gevolgen van de actuele regelgeving. De belangstelling is enorm, en dat in het hele land. Door onze expertise te delen dragen wij alvast ons steentje bij aan een beter en gezonder leefmilieu.”

Bron: Made in Limburg: https://www.made-in.be/limburg/verlengd-wegens-succes-slimme-fietspaden-uit-sint-truiden/ 

Dit bericht delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Heeft u vragen?

Voor vragen over onze producten of diensten, gelieve contact op te nemen:

SINT-TRUIDEN
Hasseltsesteenweg 119
3800 Sint-Truiden
T: 011/68.00.92
info@eco-beton.be

LIÈGE
Avenue Rogier 22
4000 Liège
T: 04/252.88.28
info@eco-beton.be

KORTRIJK
Visserskaai 26
8500 Kortrijk
T: 056/23.07.19
kortrijk@eco-beton.be